dilluns, 20 de gener del 2014

9 aplicacions excel.lents per infants

Segons alguns estudis actualment més del 40 per cent de nens d´entre 8 i 18 anys té accés a internet des del seu mòbil i a la primerenca edat de 5 o 6 anys tenen ja el seu primer contacte amb dispositius mòbils. En ple segle XXI no tenim més remei que rendir-nos a la tecnología i veure-la com una aliada doncs els recursos que pot oferir-los son innombrables.
Encara que és dificil fer un repàs a les milers d´aplicacions disponibles hem fet una selecció de  9 de les aplicacions més interessants, esperem que us resultin útils.

1.  Artístico 
Aquesta aplicació combina l´entreteniment i l´aprenentatge d´algunes de les obres d´art més significatives de la historia de l´art, la cual cosa la converteix en un joc educatiu ideal per apropar el món de l´art als més petits d´una manera entretinguda.  La apliació funciona d´una manera molt senzilla, a la pantalla sen´s mostra una obra i es deixa tan sols el traç dels objectes, i el jugador haurà de colocar els diferents elements que es proposen a dins l´obra a mode de trencaclosques. Artistes com Van Gogh o Friedrich tenen cabuda a aquesta aplicació i cal destacar que cada exercici vé acompanyat d´un comentari de l´obra.

2. Moma Art Lab

La aplicació del museu MOMA serveix perquè l´usuari (a partir dels 7 anys) pugui crear, a partir d´eines de color i figures geomètriques les seves pròpies obres d´art. A més es presenten 6 activitats inspirades en autos les obres dels quals es troben exposades al museu.
Tal com expliquen els seus creadors, aquesta aplicació "explora com els artistes utilitzen la forma i la línia en l´art a través d´exploracions creatives de la col.lecció del museu, activitats interactives d´aprenentatge i invitacions a la creativitat.

3. Louvre Kids
Aquesta aplicació ha estat dissenyada perquè els nens puguin visitar de manera virtual el museu del Louvre. En ella, se seleccionen 12 obres d´art i se situen en un plànol. Cadascuna de les obres és explicada mentre el jugador ha de completar una missió (crear un dibuix amb fruites a la manera d´Arcimboldo, fer puzzles, etc) El disseny, net, simple i intuïtiu resulta molt accesible per als petits i és prou entretingut com per aprendre jugant. El seu preu es de 3,99€






4. Biomio
Excel.lent aplicació per introduir als nens al món de la biología. Amb Biomio poden adquirir els primers coneixements sobre la cadena alimentària, l´hábitat d´insectes i animals ò què és un ecosistema. Aquesta aplicació és adequada per aquells pares que volen despertar en els seus fills l´interés pel medi ambient. En cada paisatge trobem diferents representacions d´animals i hàbitats per explorar i "despertar-los" per veure´ls animats i amb so.

Amb aquesta aplicació el jugador podrà descobrir els animals del Cercle Polar Àrtic, les meravelles del Gran Nord i les tradicions inuit per mitjà de fitxes didàctiques (text + fotos en alta resolució) a les quals podrà accedir directament des del relat. També s´inclouen jocs de destresa i construcció adaptat al nivell escollit.







6. La iaia es perd 
En la vida existeixen alguns temes complexos que els nens no sempre comprenen amb facilitat, un d´ells és la malaltia de l´Alzheimer. La iaia es perd és una aplicació de Sara, la petita fada que pretén preparar als nens per afrontar una situació difícil i complexa. L´àvia de Sara ha començat a oblidar certes coses. Sara vol ajudar-la perquè se senti millor i per això la fada li explica a Sara totes les claus per entendre la malaltia de l´Alzheimer.





Geo wals és una aplicació imprescindible per coneixes les meravelles del món. Ens proporciona entreteniment i informació d´una manera molt entretinguda. Aprendrem sobre alguns dels animals més impresionants del planeta, la vegetació, pobles, ciutats, així com fets i personathes històrics presentats de forma clara, intuitiva i molt visual.








 8. Night Sky
Amb Night Sky podràs identificar objectes celestes gràcies a una combinació de GPS, brúixola i altres tecnologíes de localització. Als infants els encantarà ja que podràn veure els planetes, estels, constel.lacions i saltèlits.
Aquesta es una de les propostes, però hi ha aplicacions del mateix estil molt interessants, una de les que més ens ha agradat es Astronomía para niños y jóvenes



9. Chess
En una selecció d aplicacions per a nens no poden faltar els escacs, el millor joc d´estratègia de tots els temps.
I si els vostres fills ja són aficionats als escacs us deixem un enllaç que sabreu aprofitar molt bé!
ChesApps

I amb aquesta finalitzem la nostra selecció d'aplicacions per a nens. 
Ens han quedat moltes en el tinter i ens encantaria llegir les vostres recomanacions. Animeu-vos a comentar!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada