dijous, 23 de gener del 2014

Vols coneixer una mica més de "El cas dels 3 porquets" ?


Tres detectius volen investigar la veritat sobre el conte dels tres porquets. L’objectiu és senzill: demostrar la innocència del llop i fer-se així rics i milionaris. D’aquesta manera, a través de la reconstrucció dels fets que proposen els protagonistes, reviurem la vertadera història dels tres porquets acompanyats  d’una vintena  d’àries i escenes d’òperes de W. A. Mozart. Podrem escoltar fragments de les òperes Don Giovanni, La flauta màgica, Le nozze di Figaro i La Clemenza di Tito. 


ENTREVISTA A MARIAJE LOPE (DISSET TEATRE)

PK: Aquesta no és la clássica història dels tres porquets, sino "la veritable històra dels tres porquets" i a més es presenta en format d´òpera. Com sorgeix la idea de posar en marxa una òpera dirigida a infants? A partir de quina edat es recomenable?

ML: La idea de posar en marxa una òpera per a infants no sorgeix de nosaltres, sinó de la productora Euroclàssics (Xisco Blanco i Maria Victòria Cortès). Ells ja havien fet més vegades òperes per a infants, però aquesta vegada no volien una òpera adaptada, sinó agafar fragments de diverses òperes i aglutinar-les a un conte conegut. Ens van contactar perquè ens encarreguéssim de la part escènica del projecte. És a dir, aquest no és un projecte nostre, sinó d'ells. En Juanma Palacios, na Carme Serna, en Pep Pérez i na Mariaje López ens vam encarregar de l'escenografia i de la direcció. Juanma va escriure el text i Maria Victòria Cortès va escriure la lletra de les peces musicals. La recomanam a partir de 5 anys. 

PK: Disset Teatre neix en el 2008 i des de llavots no heu parat de recollir èxits. Les vostres obres estan dirigides a un públic familiar. Què és el millor de treballar per a nens? És més fàcil que fer-ho per a adults o per contra són un públic més exigent?

ML:En realitat nosaltres no feim només teatre familiar. També en feim per a adults. De fet, vam començar amb teatre per a adults (El vol de Calàndria). Vam començar a fer infantil perquè ens feia ganes i perquè encara hi ha molt de prejudici amb això dels titelles i els objectes: en general, el públic relaciona els titelles amb teatre infantil. Ser una companyia de teatre de titelles per a adults és un poc difícil a la nostra terra... I fer teatre per a infants ens ha agradat molt. Són un públic exigent, sí, però també molt agraït. És molt gratificant sentir-los atents durant l'obra. 

PK: No és la primera vegada que representeu aquesta obra aquí. Teniu altres dates previstes? 
ML:Sí. Fins i tot a Eïvisa i a Formentera. Podeu consultar la web d'Euroclàssics. 

PK: Que opineu de l´oferta cultural per a nens a Mallorca? Pensau que hi ha suficients propostes de qualitat per a famílies? 
ML: Som una companyia que ha viatjat molt per la penínsul·la. Hem anat a teatres grans i petits. I, en general, gairebé sempre s'han exhaurit les entrades. Aquí a Mallorca és difícil. El teatre no acaba d'arribar a la gent, ni als grans ni als petits. Hi ha bones propostes, gent molt bona, bones iniciatives... però hi ha qualque cosa que no funciona... S'haurien d'afavorir les gires de les companyies, abaixar els preus de les entrades, aconseguir una xarxa que organitzàs les escoles per anar al teatre...  

PK: Tenen els infants suficients sensibilitat cap a les arts escèniques? Que podem fer els pares i mares per educar als nostres fills en aquesta sensibilitat? 
ML: Els nins tenen totes les potencialitats del món! Tenen molta sensibilitat envers l'art en general. Els pares i mares podem afavorir aquesta sensibilitat duent els infants a veure totes les propostes d'art que puguem, ja sigui teatre, música, pintura, escultura, literatura... Però, és clar, les activitats han de tenir uns preus assequibles, perquè si no és molt difícil...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada